دستور رییس جمهور برای پرداخت حقوق کارمندان مبتنی‌بر عملکرد سخنگوی هیات رئیسه مجلس: مدنی‌زاده به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد به مجلس معرفی شد نائب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس: قصور بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج محرز است سلیمی، نماینده مجلس: امضای سرپرست وزارت اقتصاد از فردا بی‌اعتبار است جزییات انهدام شبکه قاچاق تلفن همراه توسط سازمان اطلاعات سپاه بوشهر زینی‌وند: انتخابات ۱۴۰۵ شورا‌ها تمام‌الکترونیک برگزار می‌شود دستور پزشکیان برای توقف فوری فروش اینترنتی دارو مجلس پیگیر پرداخت خسارت خانوار‌ها به‌دلیل قطعی مکرر برق سید حسن خمینی: باید به تیمی که در میدان مذاکره هست اعتماد کرد قالیباف به آمریکای لاتین می‌رود پرداخت فوق‌العاده خاص به کارکنان دولت در شورای نگهبان تأیید شد عباس گودرزی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در اجلاسیه دوم مجلس شد بهروزآذر: اصلاح مهریه باید متوقف شود پزشکیان: توافقات خوبی بین ایران و عمان انجام شد سرلشکر سلامی: دست‌های ما روی ماشه است؛ منتظریم تا اگر غلطی کردند، بی‌درنگ پاسخ دهیم/ برای هر سناریویی آماده‌ایم

سه مصوبه مهم نتیجه اجلاس بین‌المللی مقابله با گردوغبار

معاون امور بین المللی سازمان محیط زیست درباره جزئیات اجلاس بین المللی محیط زیست نکاتی را بیان کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۶ - ۱۹ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 10
کد خبر: ۲۰۳۳۹۶

به گزارش راهبرد معاصر، سید حسن موسوی فر معاون امور بین المللی سازمان محیط زیست در گفت و گویی درباره هدف برگزاری همایش برگزار شده درباره محیط زیست گفت: در سال گذشته در ایام خرداد کشور تحت طوفان‌های شدیدی با منشا خارجی بود و گرد و غبار باعث آزار مردم شده بود. رئیس جمهور در جلسه هیات دولت به وزارت خارجه و سازمان محیط زیست دستور دادند که به سرعت در حوزه دو جانبه و چند جانبه این موضوع گرد وغبار با منشا خارجی را حل کنند. سال گذشته در ۲۱ تیرماه به جز جلسات دو جانبه‌ای که رئیس سازمان محیط زیست داشتند اجلاس منطقه‌ای نیز برگزار شد که در اعلامیه پایانی این اجلاس سه مصوبه بسیار مهم قرائت شد.

 

وی ادامه داد: یکی از این مصوبات تشکیل دبیرخانه منطقه‌ای در قالب یک سازمان بود که اساس نامه آن نوشته شده و در سازمان‌های ذی صلاح در حال بررسی نهایی است؛ دومین موضوع تشکیل صندوق توسعه بود که باید مقدماتش انجام شود و مساله تامین مالی اش با برخی از کشور‌ها به نتایج اولیه‌ای رسیده است و درحال طی شدن فرآیند خود است. موضوع سوم نیز تبادل کارگروه‌های فنی بین کشور‌هایی است که در اجلاس حضور داشتند. با عراق در هفته اخیر آخرین مراجعه هیات‌های جمهوری اسلامی ایران در عراق انجام شده است.

 

موسوی فر افزود: استان‌های مرزی نظیر استان بصره و با شرق کشور هم نظیر ترکمنستان سند‌های اجرایی را امضا کردند دو هفته قبل وزیر ترکمنستان جلسه‌ای درباره پایش آخرین اقدامات اجرایی در این زمینه داشتند؛ بعد از اجلاس منطقه‌ای و در آذر ماه قطع نامه‌ای را در سازمان ملل متحد داشتیم که درباره مساله تغییر اقلیم از جمهوری اسلامی ایران به دلیل برگزاری اجلاس منطقه‌ای تقدیر شد و پیشنهاد شد که اجلاس مربوط به مساله گرد و غبار هم در سطح بین المللی و با میزبانی جمهوری اسلامی ایران برگزار شود. بلافاصله این را خدمت رئیس جمهور گردش کار کردیم و رئیس جمهور هم به سازمان محیط زیست، وزارت خارجه و سازمان برنامه و بودجه دستوری پیگیری این موضوع را دادند.

 

وی درباره شرکت کنندگان این اجلاس نیز بیان کرد: اجلاس در سطحی درحال برگزاری است که کاملا حمایت سازمان ملل را دارد، زیرا این سازمان بانی اصلی این موضوع بود و جمهوری اسلامی ایران هم پذیرفت؛ ۵۵ کشور را به عنوان کشور‌های دارای اولویت که هم منشا هستند و هم تاثیر پذیر هستند دعوت کردیم، اما چون اجلاس با محوریت سازمان ملل بوده دارای محدودیت شرکت کنندگان نیست. از همین رو نیز ما روز گذشته حدود ۴۰ کشور و نزدیک ۵۰ هیات را تا لحظات آخر میزبانی کردیم. ۱۵ آژانس بین المللی تخصصی ذیل سازمان ملل متحد نیز در این اجلاس حضور دارند و کماکان اجلاس ادامه دارد تا بعد از ظهر که بیانیه پایانی قرائت خواهد شد.

 

معاون امور بین المللی سازمان محیط زیست درباره پیشنهاد‌های کشورمان در این اجلاس نیز بیان کرد:ما پیشنهادهایی را در قالب بیانیه پایانی اجلاس تنظیم کردیم که جزئیات آن در اختیار کشورها قرار خواهد گرفت و نظرات اجماعی خواهد گرفت.عمدتا پیشنهادهایی عملیاتی و فنی ارائه کردیم که مورد پذیرش قرار بگیرد از جمله تشکیل کارگروه های مختلف که باید به سرعت و با حمایت سازمان ملل شکل بگیرد و اسنادی که باید به مرور تبدیل به سند الزام آور برای تمام دولت ها شود. همچنین مرکز پایش اولیه مواردی است که همکاری نزدیک دولت ها و کشورها با هم را نیاز دارد./ باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار